Μαλδίβες

admin

Οι Μαλδίβες είναι νησιωτική χώρα που συναποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας. Χαρακτηριστικό τους είναι οι απίθανες παραλίες με την λευκή άμμο που είναι προστατευμένες από κοραλιογεννείς υφάλους δημιουργώντας μια τεράστια φυσική πισίνα.

Περισσότερα από χίλια νησιά, ξεπρόβαλαν από τα νερά του Ωκεανού και απλώνονται σε μία απόσταση 110.000 τετραγ. χιλιομέτρων. Όταν το 1835 ο Δαρβίνος τα αντίκρισε έγραψε: “Είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς την ομορφιά αυτής της φύσης, αν δεν τη δει με τα μάτια του”. Επίσης, ο Μάρκο Πόλο τα ονομάζει “τα λουλούδια των Ινδιών”.

Θεωρείται επίσης ο παράδεισος των αυτοδυτών καθώς τα πεντακάθαρα νερά και ο πλούσιος βυθός με τα θεαματικά κοράλλια και τα όμορφα όστρακα προσφέρουν την ιδανική απόδραση από την βαρετή καθημερινότητα. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται είναι πολλές. Από μία απλή εκδρομή σε κοντινά νησάκια, μέχρι θαλάσσιο σκι, windsurfing, ψάρεμα ή κρουαζιέρα σε άλλα νησιά με μαθήματα scuba diving. Υπάρχουν νησιά με διάσταση ενός μεγάλου γηπέδου που έχουν μόνο ένα ξενοδοχείο επάνω τους.

Η θερμοκρασία σ’ αυτόν τον παράδεισο είναι 28 – 30 βαθμούς Κελσίου και η θάλασσα 4 με 5 βαθμούς πιο ζεστή από τα νερά της μεσογείου.

Οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο γίνονται με ταχύπλοα σκάφη, ή με υδροπλάνα. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν λιχουδιές σε πλούσιο μπουφέ, από διεθνή, Ιταλική ή Γαλλική κουζίνα.

Next Post

Γιατί πρέπει να κάνω διατάσεις;

Οι διατάσεις είναι ασκήσεις που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της μυϊκής ευλυγισίας και την αύξηση της ελαστικότητας των αρθρώσεων. Με τις διατάσσεις ο αθλούμενος κάμπτει, τεντώνει, μακραίνει και επεκτείνει τους μύες και τις αρθρώσεις του σε όλο το εύρος της κίνησης τους. Πρέπει να γίνονται απαραίτητα μετά την […]