Οι σημαντικότερες στιγμές για την Επιστήμη

admin

Η μεγαλύτερη επιστημονική επιθεώρηση, η “Nature”, στο καθιερωμένο ετήσιο απολογισμό της, παρουσίασε τις σημαντικότερες εξελίξεις από τον τομέα της Επιστήμης των τελευταίων ετών. Οι συντάκτες της κορυφαίας επιθεώρησης χαρακτήρισαν τις εξελίξεις ως κορυφαίες για την επιστήμη.

Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των τελευταίων ετών είναι:

Η συμφωνία για το κλίμα στη Σύνοδο του Παρισιού.

Η αποστολή New Horizons στον πλανήτη Πλούτωνα.

Η ανάπτυξη νέων εμβολίων για τον ιό Έμπολα και την ελονοσία.

Η επιβεβαίωση πειραματικά του φαινομένου της κβαντικής διεμπλοκής, κατά το οποίο δύο σωματίδια αλληλεπιδρούν ακόμα και από μεγάλες αποστάσεις.

Η τεχνική CRISPR-Cas9 για γενετικές παρεμβάσεις ακριβείας.

Η επιβεβαίωση ότι οι εταιρίες πετρελαίου με τις υπόγειες δραστηριότητες τους, μπορούν να προκαλέσουν τεχνητούς σεισμούς.

Η διαπίστωση ότι ένα μεγάλο μέρος των επιστημονικών δημοσιεύσεων δεν μπορούν να αναπαραχθούν από άλλους ερευνητές και επομένως έχουν μειωμένη αξιοπιστία.

Η νέα τεχνική της κρυο-ηλεκτρονικής μικροσκοπίας, επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στην απεικόνισή των μορίων του σώματος.

Οι βελτιωμένες μέθοδοι γενετικής ανάλυσης, μπορούν επιφέρουν σημαντική πρόοδο στο τομέα της εξατομικευμένης ιατρικής.

Αφήστε μια απάντηση

Next Post

Μεσογειακή διατροφή: το φάρμακο κατά του καρκίνου

Έως τώρα γνωρίζαμε ότι η μεσογειακή διατροφή βοηθάει στην μείωση της εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και η γεροντική άνοια. Νεότερες μελέτες βεβαιώνουν πλέον ότι η διατροφή των λαών της Μεσογείου λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμα και κατά του καρκίνου. Επιστήμονες του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας συγκεντρώνοντας και […]