Ασκήσεις μέσα στο νερό

admin

Οι ασκήσεις μέσα στην θάλασσα είναι περισσότερο αποδοτικές λόγω της αντίστασης του νερού. Ανάλογα με το πόσο βαθιά είμαστε σε αυτό, ασκούνται διαφορετικοί τύποι δυνάμεων, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα είδος άσκησης με αντίσταση και προσφέρουν καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση.

Τα οφέλη της άσκησης μέσα στο νερό είναι πολλά. Πρώτον, οι περισσότερες ασκήσεις κάνουν καλό στις αρθρώσεις με μικρή πιθανότητα τραυματισμού. Ακόμα, επιφέρουν αυξημένη καρδιοαναπνευστική δράση ενώ παράλληλα καίμε περισσότερες θερμίδες.

Πριν ξεκινήσετε όμως απαραίτητη είναι μια γενική προθέρμανση 10 λεπτών. Μπορείτε να μπείτε στην θάλασσα μέχρι το γόνατο και να αρχίστε να τρέχετε με ελαφρύ αλλά σταθερό ρυθμό. θα διαπιστώσετε ότι το νερό ασκεί αντίσταση προς δυο κατευθύνσεις, προς τα κάτω, αλλά και προς τα πίσω. Τρέξτε με ένταση έως 70% της μέγιστης ταχύτητάς σας για 10 μέτρα. Σταματήστε για ένα λεπτό και επαναλάβετε άλλες 6 φορές.

Ακόμα, μπορείτε να μπείτε στο νερό μέχρι την μέση και να κάνετε καθίσματα και στη συνέχεια άλματα όσο πιο ψηλά μπορείτε. Αφού κάνετε παύση μερικών δευτερολέπτων, επαναλάβετε άλλες 10 φορές.

Τέλος, πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε άσκηση θα πρέπει πρώτα να έχετε συμβουλευτεί τον προσωπικό σας γιατρό.

Next Post

Ρόδος: Το νησί των Ιπποτών

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Το όνομα της προέρχεται από το ρόδο, το τριαντάφυλλο. Επίσης, ονομάζεται και νησί των Ιπποτών, λόγω της μοναδικής Καστροπολιτείας που βρίσκετε στην πόλη της Ρόδου και την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Μία βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο της […]