Ζεστή σοκολάτα με κρέμα φουντουκιού

admin

Τα φουντούκια ταιριάζουν υπέροχα με τη σοκολάτα. Αυτή η ζεστή σοκολάτα με κρέμα φουντουκιού, με λικέρ και από πάνω αφράτη σαντιγί, είναι μια γευστική πανδαισία. Αυτή η συνταγή είναι μια κούπα καθαρής απόλαυσης, ιδανική για ένα ζεστό ρόφημα που θα μας φτιάξει την διάθεση.

Συστατικά

50 ml διπλή κρέμα

1 κουταλάκι του γλυκού άλειμμα φουντουκιού σοκολάτας (χρησιμοποιήσαμε Nutella)

150 ml πλήρες γάλα

25 γρ σοκολάτα γάλακτος , ψιλοκομμένη

25ml λικέρ φουντουκιού (χρησιμοποιήσαμε Frangelico)

1 κουταλάκι του γλυκού φουντούκια ψιλοκομμένα , καβουρδισμένα

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και στη συνέχεια ρίχνουμε το άλειμμα φουντουκιού σοκολάτας. Ανακατέβουμε μόνο μία ή δύο φορές, θέλουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

ΒΗΜΑ 2
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να σιγοβράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το λικέρ φουντουκιού.

ΒΗΜΑ 3
Ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε μια κούπα και προσθέτουμε το μείγμα της σαντιγίς. Πασπαλίζουμε από πάνω τα καβουρδισμένα φουντούκια και απολαμβάνουμε.

Next Post

Strati: Το πρώτο «εκτυπωμένο» αυτοκίνητο

Πριν λίγες ημέρες η εταιρεία Local Motors παρουσίασε σε έκθεση του Σικάγο, το πρώτο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε εξολοκλήρου με την μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά σφαιρίδια όμοια με αυτά που φτιάχνονται και τα Lego. Με την τρισδιάστατη εκτύπωση κατασκευάστηκε το σκάφος και στην συνέχεια προστέθηκαν […]