Η ανθρωπότητα εξαντλεί τους πόρους της Γης

admin

Σύμφωνα με μελέτη της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, η ανθρωπότητα σε λιγότερο από οκτώ μήνες εξάντλησε τους φυσικούς πόρους που η Γη μπορεί να αναπληρώσει σε έναν ολόκληρο έτος. Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως ο τρόπος με το οποίο λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία μόνο ευοίωνος για τον πλανήτη δεν είναι.

Ο άνθρωπος με την απληστία του, απομυζά ολοένα και πιο γρήγορα τους φυσικούς πόρους επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το περιβάλλον σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι επιπτώσεις γίνονται ακόμα πιο εμφανής, μέσα από την έλλειψη νερού, την ξηρασία, την αποψίλωση των δασών, την διάβρωση του εδάφους, το περιορισμό της βιοποικιλότητας και τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Next Post

Μύκονος: Το νησί των ανέμων

Η Μύκονος έχει καθιερωθεί ως δημοφιλής κοσμοπολίτικος προορισμός. Εντυπωσιακά γραφική με κυρίαρχο το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα που χαρακτηρίζει τις Κυκλάδες. Οι όμορφες αμμώδεις παραλίες, καθώς επίσης και η έντονη νυχτερινή ζωή της έχουν χαρίσει παγκόσμια φήμη. Η Μύκονος καταφέρνει να συνδυάζει την έντονη, λαμπερή και κοσμοπολίτικη ζωή αλλά και τα […]