Μια βόλτα στον Πύργο του Άιφελ

admin

Ο Πύργος του Άιφελ αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 ως είσοδος για την διεθνή έκθεση Universell που πραγματοποιούνταν εκείνη την χρονιά στην γαλλική πρωτεύουσα. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και δημοφιλή αξιοθέατα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθούμε το Παρίσι και να μην φωτογραφηθούμε με φόντο τον μεταλλικό πύργο.

Ο πύργος έχει ύψος 324 μέτρα και ήταν ως την δεκαετία του 1930 το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο μέχρι και την κατασκευή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης. Το βάρος του πύργου ξεπερνά του 10.000 τόνους και είναι μέχρι και σήμερα μια από τις πιο ανθεκτικές κατασκευές που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος.

Υπάρχουν τρία επίπεδα που μπορούμε να επισκεφθούμε. Για το πρώτο επίπεδο θα πρέπει να ανεβούμε 360 σκαλοπάτια η να πάρουμε έναν από τους ανελκυστήρες στους πυλώνες. Βρίσκεται σε ύψος 57 μέτρων και σε αυτό θα βρούμε δημόσιες τουαλέτες, κατάστημα με είδη δώρων και εστιατόριο για να γευματίσουμε. Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο επίπεδο το οποίο βρίσκετε σε ύψος 115 μέτρων. Και εδώ θα βρούμε τις ίδιες παροχές όπως και στο προηγούμενο επίπεδο.

Το τρίτο και τελευταίο επίπεδο βρίσκετε στα 270 μέτρα ύψος όπου η θέα είναι εκπληκτική. Όλο το Παρίσι βρίσκετε στα πόδια μας. Σε μια ηλιόλουστη μέρα μπορούμε να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα πολλών δεκάδων χιλιομέτρων. Αξίζει να επισκεφθούμε τον πύργο τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα και είναι βέβαιο ότι και στις δυο περιπτώσεις η θέα θα μας αποζημιώσει.

Next Post

Καπνιστός σολομός με γαρίδες

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό πιάτο δεν έχουμε παρά να συνδυάσουμε τον κλασικό καπνιστό σολομό με γαρίδες και γεμάτη κρέμα χρένου, περιχυμένο με ντρέσιγκ λάιμ, μέλι και τζίντζερ. Ολοκληρώνουμε με λίγη σαλάτα και έχουμε ένα ελαφρύ και εύγευστο ορεκτικό, αφήνοντας χώρο για το κυρίως εορταστικό γεύμα. Συστατικά 1 κουταλιά […]