Μπαταρία που φορτίζει σε δευτερόλεπτα

admin

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Zhejiang της Κίνας ανέπτυξαν ένα νέο τύπο μπαταρίας που υπόσχεται να λύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των χρηστών κινητών τηλεφώνων που είναι η πολύωρη φόρτιση, καθώς η νέας τεχνολογίας μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα.

Η ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον καθηγητή Gao Chao, του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών του Πανεπιστημίου Zhejiang, σχεδίασε μια μπαταρία που χρησιμοποιεί ταινίες γραφένιου ως άνοδο και μεταλλικό αλουμίνιο ως κάθοδο. Σε λειτουργία γρήγορης φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 1,1 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τον Gao.

Τα πειράματα δείχνουν ότι η μπαταρία διατηρεί το 91% της αρχικής της χωρητικότητας μετά από 250.000 επαναφορτίσεις, ξεπερνώντας όλες τις προηγούμενες μπαταρίες όσον αφορά τη διάρκεια ζωής του κύκλου.

Ωστόσο η κατασκευή μιας τέτοιας μπαταρίας είναι ακόμα δαπανηρή και θα υπάρξει μαζική παραγωγή εφόσον δημιουργηθούν φθηνότεροι ηλεκτρολύτες.

Next Post

Αποκαλύφθηκε το μυστικό των πυραμίδων;

Ένα αίνιγμα που απασχόλησε τους αρχαιολόγους για πολλές δεκαετίες ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατόρθωσαν να κατασκευάσουν τις πυραμίδες της Γκίζας. Πως δηλαδή μία κοινωνία της εποχής του χαλκού με περιορισμένες τεχνολογικές δυνατότητες κατάφερε να μεταφέρει τεράστια τεμάχια γρανίτη και ασβεστόλιθου βάρους δυο και πλέον τόνων […]