Μύκονος: Το νησί των ανέμων

admin

Η Μύκονος έχει καθιερωθεί ως δημοφιλής κοσμοπολίτικος προορισμός. Εντυπωσιακά γραφική με κυρίαρχο το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα που χαρακτηρίζει τις Κυκλάδες. Οι όμορφες αμμώδεις παραλίες, καθώς επίσης και η έντονη νυχτερινή ζωή της έχουν χαρίσει παγκόσμια φήμη.

Η Μύκονος καταφέρνει να συνδυάζει την έντονη, λαμπερή και κοσμοπολίτικη ζωή αλλά και τα πλακόστρωτα γραφικά σοκάκια, τα κατάλευκα σπίτια, τα ξωκλήσια και τους ανεμόμυλους, που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία. Πρωτεύουσα της Μυκόνου είναι η Χώρα, που έχει ως σήμα κατατεθέν τον πελεκάνο της Μυκόνου, τον οποίο οι τουρίστες λατρεύουν να φωτογραφίζουν.

Οι πεζόδρομοι της Μυκόνου, με εμπορικότερο το Ματογιάννι, σφύζουν από ζωή ενώ υπάρχουν αμέτρητα μαγαζιά με επώνυμα ρούχα και περίτεχνα κοσμήματα. Τα καφέ, τα εστιατόρια και τα όμορφα μπαράκια προσφέρουν διασκέδαση ημέρα και νύχτα. Μια από τις γραφικότερες και διασημότερες γωνιές του νησιού είναι ή Μικρή Βενετία μια συνοικία του 18ου αιώνα όπου οι αρχοντικές οικίες των πλούσιων εμπόρων και καπεταναίων είναι κυριολεκτικά κτισμένες μέσα στη θάλασσα.

Στη Xώρα μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και τρία αξιόλογα μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου και το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου. Το ξακουστό νησί των ανέμων, φημίζεται και για τις καταγάλανες παραλίες του. Ξεκινώντας από τη νότια πλευρά που βρίσκονται και οι πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, θα βρούμε τον Ορνό και τον Αγιο Ιωάννη, καθώς και τους οικισμούς του Πλατύ Γιαλού και της Ψαρούς.

Επίσης, οι πανέμορφες Παραντάις και Σούπερ Παραντάις, διάσημες για τα ξέφρενα πάρτι που διοργανώνονται καθώς και η Παράγκα, το Αγράρι, η Ελιά, το Καλό Λιβάδι, ο Πάνορμος και η Αγία Άννα.

Next Post

McLaren 570S Coupe

Η McLaren αποκάλυψε τη 570S Coupe, το πρώτο μοντέλο της νέας σπορτ σειράς. Πρόκειται για μια αυθεντική McLaren που διαθέτει κορυφαία επίπεδα απόδοσης, που σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς, επιβεβαιώνει ότι έχει το DNA ενός καθαρόαιμου supercar. Η νέα McLaren 570S Coupe είναι ένα κλασικό διθέσιο σπορ […]