Μεσογειακή διατροφή: το φάρμακο κατά του καρκίνου

admin

Έως τώρα γνωρίζαμε ότι η μεσογειακή διατροφή βοηθάει στην μείωση της εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και η γεροντική άνοια. Νεότερες μελέτες βεβαιώνουν πλέον ότι η διατροφή των λαών της Μεσογείου λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμα και κατά του καρκίνου.

Επιστήμονες του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας συγκεντρώνοντας και αναλύοντας δεδομένα από 485.000 Ευρωπαίους μέσα σε διάστημα εννέα ετών στο πλαίσιο ευρύτερης μελέτης για τη διατροφή και τον καρκίνο. Επιβεβαίωσαν ότι όσοι ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν γαστρικό καρκίνο, τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.

Η μεσογειακή διατροφή είναι το παραδοσιακό διατροφολόγιο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων μεσογειακών χωρών που βασίζεται στο ελαιόλαδο και είναι πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά, ενώ περιορίζει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών.

Next Post

Μπόρα Μπόρα

Η Μπόρα Μπόρα είναι ένας επίγειος παράδεισος που περιτριγυρίζεται από μία εκπληκτικής ομορφιάς λιμνοθάλασσα, χρωματισμένη με όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πρασίνου. Οι παραλίες με τη λευκή άμμο, τα ρηχά κρυστάλλινα νερά και τη τροπική βλάστηση σχηματίζουν μια εικόνα που ο επισκέπτης θα θυμάται για πάντα. Ο θαλασσοπόρος […]