Ένα ρομπότ που οδηγεί μοτοσικλέτα!

admin

Στο Tokyo Motor Show, παρουσίασε η Υamaha το Motobot, ένα ρομπότ που εμφανίστηκε να καβαλά μια σπορ μοτοσικλέτα 1.000 κ.εκ.! Το Motobot είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα της Ιαπωνικής εταιρίας που προσπαθεί να συνδυάσει δυο σημαντικές τεχνολογίες, αυτή της Yamaha στις μοτοσικλέτες παράλληλα με αυτή της ρομποτικής.

Σε μία προσπάθεια δημιουργίας ενός ρομπότ αναβάτη που θα μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε κοινή, χωρίς μετατροπές, μοτοσικλέτα. Τελικός στόχος είναι η εξέλιξη συστημάτων ασφαλείας για τον αναβάτη, αντίστοιχων με αυτά των αυτοκινήτων.

Συστήματα τα οποία θα παρέχουν στον αναβάτη, καλύτερο έλεγχο στην κίνηση της μηχανής ώστε αυτός να μην κινδυνεύει με έξοδο από το δρόμο και να μπορεί να αποφύγει σύγκρουση με οχήματα, αλλά και πεζούς.

Next Post

Μπαταρία που φορτίζει σε δευτερόλεπτα

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Zhejiang της Κίνας ανέπτυξαν ένα νέο τύπο μπαταρίας που υπόσχεται να λύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των χρηστών κινητών τηλεφώνων που είναι η πολύωρη φόρτιση, καθώς η νέας τεχνολογίας μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα. Η ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον καθηγητή Gao Chao, του Τμήματος […]