Porsche 911 R

admin

Η 911 εδώ και δεκαετίες αποτελεί την ναυαρχίδα των μοντέλων της γνωστής γερμανικής εταιρίας. Φέτος η Porsche αποφάσισε να παρουσιάσει ένα νέο υπερ-αυτοκίνητο το οποίο θα σέβεται τον θρύλο της 911 ενσωματώνοντας όμως δεκάδες τεχνολογικές βελτιώσεις.

Καταρχάς «έγδυσε» το μοντέλο από όλα τα περιττά τεχνολογικά αξεσουάρ που αυξάνουν συνήθως σημαντικά το βάρος. Εμπιστεύτηκε τον γνωστό επίπεδο 4λιτρο κινητήρα που βρίσκεται στα αυτοκίνητα της Porsche από την δεκαετία του 1960 και με μόλις 1370 κιλά βάρος απογειώθηκε κυριολεκτικά.

Ο κινητήρας των 500 ίππων προσδίδει στο αυτοκίνητο τελική ταχύτητα 323 χλμ/ώρα, ενώ το 0-100χλμ/ώρα το πιάνει σε μόλις 3,8 δεύτερα.

Την δύναμη αυτή καλείται να την διαχειριστεί ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ στην λογική της μείωσης βάρους έχουν αφαιρεθεί το air condition και το ηχοσύστημα.

Next Post

Γυαλί για οθόνες κινητών που αυτοθεραπεύεται

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο δημιούργησαν ένα νέο τύπο πολυμερούς γυαλιού που μπορεί να αυτοθεραπεύεται. Ο νέος τύπος γυαλιού προέκυψε μετά από τυχαία ανακάλυψη ενός φοιτητή. Το υλικό μπορεί να θεραπεύσει μόνο του ραγίσματα χωρίς να απαιτείται επεξεργασία με μεγάλη θερμότητα. Κατά την διάρκεια ενός πειράματος ένας φοιτητής διαπίστωσε ότι […]