Γυαλί για οθόνες κινητών που αυτοθεραπεύεται

admin

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο δημιούργησαν ένα νέο τύπο πολυμερούς γυαλιού που μπορεί να αυτοθεραπεύεται. Ο νέος τύπος γυαλιού προέκυψε μετά από τυχαία ανακάλυψη ενός φοιτητή. Το υλικό μπορεί να θεραπεύσει μόνο του ραγίσματα χωρίς να απαιτείται επεξεργασία με μεγάλη θερμότητα.

Κατά την διάρκεια ενός πειράματος ένας φοιτητής διαπίστωσε ότι το υλικό αφού τεμαχίστηκε μπορούσε να προσκολληθεί και πάλι απλά και μόνο μετά από πίεση με το χέρι για 30 δευτερόλεπτα, σε θερμοκρασία δωματίου. Επιπλέον, το υλικό επανέρχονταν στο προηγούμενο επίπεδο αντοχής μετά από λίγες μόνο ώρες.

Επισημαίνεται ότι και κατά το παρελθόν είχαν αναπτυχθεί αποθεραπευόμενα ελαστικά και πλαστικά, μόνο που το νέο υλικό είναι το πρώτο σκληρό υλικό του είδους που μπορεί να επισκευαστεί σε θερμοκρασία 21 βαθμών Κελσίου.

Next Post

Demo-2: Μια ιστορική αποστολή

Η κάψουλα Crew Dragon συνδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποτελώντας την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση από αμερικανικό έδαφος μετά από εννέα χρόνια. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της NASA και της SpaceX, της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ. Μετά και τον τερματισμό των πτήσεων των διαστημικών λεωφορείων το 2011, […]