Πλωτά νησιά

admin

Η ιδέα να κατασκευαστούν πλωτά τεχνητά νησιά. Ικανά να φιλοξενήσουν χιλιάδες κάτοικους μπορεί να φαντάζει σήμερα σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σε λίγα χρόνια όμως είναι σίγουρο ότι οι νέες τεχνολογίες θα κάνουν πραγματικότητα ένα τέτοιο εγχείρημα.

Νησιωτικές χώρες όπως οι Μαλδίβες και τα νησιά Κιριμπάτι απειλούνται στα επόμενα χρόνια από αφανισμό λόγο της παγκόσμιας αύξησης της στάθμης των θαλασσών. Ήδη οι κυβερνήσεις τους αναζητούν τρόπους σωτηρίας. Η αρχική σκέψη να υψωθούν κυματοθραύστες πέρα από το τεράστιο κόστος κατασκευής τους δεν λύνουν μόνιμα το πρόβλημα. Αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους έχουν αναθέσει σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία την μελέτη κατασκευής πλωτών νησιών αρχικά για τουριστικές δραστηριότητες με απώτερο σκοπό την σταδιακή στέγαση όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού τους σε αυτά.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα πλωτά νησιά είναι να είναι ενεργειακά αυτόνομα και ικανά να παράγουν με την μέθοδο της αφαλατώσεις πόσιμο νερό που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων. Αρχιτέκτονες από διάφορες χώρες εργάζονται πάνω σε τέτοια project και αισιοδοξούν ότι σύντομα μεγάλα πλωτά νησιά θα κατασκευαστούν θα αποτελούν μόνιμη κατοικία για χιλιάδες ανθρώπους.

Next Post

Κυριαρχία των γυναικών στα Social Media

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ για τους χρήστες των social media, βρέθηκε ότι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι γυναίκες. Η έρευνα αποκάλυψε, ότι η κυριαρχία των αμερικανίδων στα κοινωνικά δίκτυα δεν περιορίζεται μόνο στην μεγάλη συμμετοχή αλλά εκδηλώνεται και με περισσότερους τρόπους. Οι γυναίκες επίσης προηγούνται και […]