Optimus: Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla

admin

Πρόκειται για ένα ρομπότ με μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη νέας γενιάς, ικανό να πραγματοποιεί απλές εργασίες λειτουργώντας ως ένας χρήσιμος βοηθός για τον άνθρωπο. Οι τεχνικοί της εταιρείας Tesla ισχυρίζονται ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στοχεύοντας να αρχίσει η μαζική παραγωγή σε τρία εώς πέντε χρόνια με κόστος ανά μονάδα τις 20.000 δολάρια.

Το ανθρωποειδές θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 2,3 kWh που θα του παρέχει αυτονομία για δουλειά περίπου μιας ημέρας. Θα έχει ύψος ένα μέτρο και εβδομήντα τρία εκατοστά και βάρος 57 κιλά. Επίσης, θα ελέγχεται από το ίδιο σύστημα Τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η Tesla για το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού που χρησιμοποιείται και στα αυτοκίνητά της.

Next Post

Κοκτέιλ μπράντι με χυμό μήλου

Δώστε το άρωμα της δεκαετίας του ’60 με μια πνοή ανανέωσης με το πικάντικο κοκτέιλ με χυμό μήλου και μπράντι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό για της γιορτές από τις γεύσεις του μήλου, του κονιάκ και της κανέλας. Με μια εύκολη συνταγή θα δημιουργήσουμε ένα ενδιαφέρον ποτό για εμάς και […]