Δέκα ιστοσελίδες με βίντεο που είναι καλύτερες από το YouTube

admin

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το YouTube είναι μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες με βίντεο στον κόσμο. Και είναι μακράν και η πιο δημοφιλής. Υπάρχουν όμως μερικές φανταστικές εναλλακτικές λύσεις που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε.

Vimeo. Ακόμα κι αν επισκέπτεστε το YouTube σε τακτική βάση, αξίζει να προσθέσετε το Vimeo στις επιλογές website με βίντεο. Το Vimeo ήταν το πρώτο στο ίντερνετ που υποστήριξε βίντεο υψηλής ευκρίνειας και, ενώ περιλαμβάνει μια επιλογή από βίντεο που δημιουργούνται από τους χρήστες, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Το Vimeo προσφέρει επίσης ορισμένες τηλεοπτικές σειρές και υποστηρίζει βίντεο 360 μοιρών.

Dailymotion. Το Dailymotion κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2005, μόλις ένα μήνα αργότερα από τον πιο διάσημο αντίπαλό του. Σήμερα, η Dailymotion είναι πιθανώς ο πιο δημοφιλής ανταγωνιστής του YouTube, με πάνω από 300 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, σύμφωνα με το CSI Magazine . Υπάρχουν εκατομμύρια βίντεο που ανεβαίνουν τόσο από επαγγελματίες εκδότες όσο και από ερασιτέχνες. Τα βίντεο στην αρχική σελίδα είναι οργανωμένα ανά κατηγορία, με επικρατέστερα επιλεγμένα βίντεο, ειδήσεις, αθλήματα, ψυχαγωγία και μουσική.

Utreon. Η Utreon είναι ένας σχετικά νεοεισερχόμενος στον κόσμο των διαδικτυακών πλατφορμών βίντεο, αφού ιδρύθηκε στα τέλη του 2019. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η έλλειψη κανόνων και κανονισμών. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δωρεάν για όλους, αλλά οι περιορισμοί είναι λιγότερο αυστηροί από αυτούς στο YouTube. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε βίντεο που θέλετε να παρακολουθήσετε στο YouTube λόγω του είδους, στο Utreon αξίζει να το δείτε. Εάν είστε παραγωγός βίντεο, δεν χρειάζεται καν να ανεβάσετε ξανά την υπάρχουσα βιβλιοθήκη βίντεο. Το Utreon μπορεί να τραβήξει όλα τα βίντεό σας από το YouTube και να τα συμπληρώσει στο προφίλ σας στο Utreon.

The Internet Archive. Το Internet Archive είναι μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη με κάθε είδους δωρεάν περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, μουσικής, λογισμικού και, φυσικά, ταινιών. Ακριβώς όπως μπορείτε να συνδέσετε μια φυσική βιβλιοθήκη με την έρευνα, ένα από τα δυνατά σημεία του περιεχομένου βίντεο του The Internet Archive είναι η τεράστια συλλογή ιστορικού περιεχομένου. Αν και έχει και νεότερο περιεχόμενο, μερικά από τα καλύτερα βίντεό του είναι παλαιότερες και σκοτεινές ειδήσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που συνήθως είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλους ιστότοπους.

Crackle. Το Crackle είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος ροής βίντεο που διαθέτει πρωτότυπες εκπομπές για τον Ιστό, καθώς και ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του Χόλιγουντ από διάφορα δίκτυα. Συνολικά, θα διαπιστώσετε ότι το Crackle είναι επίσης μία από τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες ροής βίντεο που πρέπει να δοκιμάσετε.

Twitch. Ανήκει στην Amazon, το Twitch είναι η καλύτερη πλατφόρμα ζωντανής ροής στον Ιστό, με πάνω από 140 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με το Demand Sage , και εκατομμύρια κορυφαίους streamers. Στο Twitch, οι δημιουργοί δημοσιεύουν ζωντανές ροές όπου μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Το Gaming είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής κατηγορία ροής στο Twitch, με μια τεράστια λίστα συγκεκριμένων επιλογών για να διαλέξετε, όπως το Minecraft, το League of Legends και το Overwatch.

The Open Video Project. Το The Open Video Project αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Απευθύνεται στην ερευνητική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται με την ανάκτηση πολυμέσων και τις ψηφιακές βιβλιοθήκες. Έχοντας αυτό κατά νου, τα περισσότερα από τα βίντεο στο The Open Video Project είναι εκπαιδευτικά. Υπάρχουν πολλά βίντεο από τα αρχεία της NASA και μια συλλογή από κλασικές τηλεοπτικές διαφημίσεις και εκπαιδευτικές ταινίες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950. Εάν θέλετε να ερευνήσετε ιστορικό περιεχόμενο βίντεο, δώστε μια ευκαιρία στο The Open Video Project.

9GAG. Το 9GAG είναι μια συλλογή από όλα τα διασκεδαστικά και ανόητα πράγματα: αστείες φωτογραφίες, GIF, βίντεο παιχνιδιών, anime και πολλά άλλα. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι διασκεδαστικό και με χιουμοριστική διάθεση. Οι τίτλοι βίντεο περιλαμβάνουν “Μια συλλογή από τις καλύτερες διαφημίσεις με πρωταγωνιστές το πλήρωμα του Star Wars”. Καθώς και πολλά βίντεο με φάρσες.

TED Talks. Το TED Talks είναι ένας κορυφαίος ιστότοπος βίντεο. Περιλαμβάνει περισσότερες από 3.500 ομιλίες που καλύπτουν πολλά θέματα, όπως τεχνολογία, επιχειρήσεις, σχεδιασμός, επιστήμη και παγκόσμια θέματα. Το TED Talks ανεβάζει πέντε έως επτά νέες ομιλίες κάθε εβδομάδα για να τις απολαύσετε. Μερικές από τις συζητήσεις είναι αστείες, ενώ άλλες είναι συναισθηματικές. Ορισμένες ομιλίες έχουν σκοπό να εξηγήσουν πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σας, ενώ άλλες είναι εκεί κυρίως για ψυχαγωγία. Ωστόσο, η μόνη σταθερή με όλα τα βίντεο του TED Talks είναι το υψηλό επίπεδο των ομιλητών.

DTube. Το DTube, το οποίο είναι συντομογραφία του Decentralized Tube, είναι ένας ιστότοπος βίντεο όπως το YouTube. Ωστόσο, αντί όλα τα βίντεο να φιλοξενούνται σε έναν κεντρικό διακομιστή, ολόκληρος ο ιστότοπος κάνει χρήση της αλυσίδας μπλοκ του κρυπτονομίσματος Steem και έτσι αποκεντρώνεται. Οι χρήστες που δημοσιεύουν βίντεο στον ιστότοπο κερδίζουν κρυπτονομίσματα Steem τα οποία μπορούν να μεταφέρουν στα δικά τους πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων ή να τα πουλήσουν για μετρητά σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Μια μικρή αλλαγή στο DTube είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται οι μετρήσεις. Αντί να δείχνει πόσες προβολές έχει κάθε βίντεο, ο ιστότοπος δείχνει πόση κρυπτογράφηση έχει κερδίσει κάθε βίντεο.

Next Post

Ο εξορκιστής του Βατικανού

Ο Πατήρ Αμόρθ (Russell Crowe) ερευνά μία τρομαχτική υπόθεση δαιμονισμού ενός αγοριού και καταλήγει να ξεσκεπάσει μία συνωμοσία αιώνων που το Βατικανό έχει προσπαθήσει απεγνωσμένα να καλύψει. Ο βραβευμένος με Όσκαρ® Russell Crowe (Ένας Υπέροχος Άνθρωπος-A Beautiful Mind) υποδύεται τον αληθινό αρχιεξορκιστή του Βατικανού, τον θρυλικό Πατέρα Γκαμπριέλε Αμόρθ, τα […]