Γιατί πρέπει να κάνω διατάσεις;

admin

Οι διατάσεις είναι ασκήσεις που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της μυϊκής ευλυγισίας και την αύξηση της ελαστικότητας των αρθρώσεων. Με τις διατάσσεις ο αθλούμενος κάμπτει, τεντώνει, μακραίνει και επεκτείνει τους μύες και τις αρθρώσεις του σε όλο το εύρος της κίνησης τους.

Πρέπει να γίνονται απαραίτητα μετά την άσκηση στις μυϊκές ομάδες που γυμνάστηκαν για αποθεραπεία, αλλά και πριν, κατά την διάρκεια της προθέρμανσης. Είναι ασφαλείς όταν είναι εξατομικευμένες, γίνονται σωστά και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ενώ αν δεν γίνουν σωστά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού.
Οι διατάσεις διακρίνονται σε στατικές και δυναμικές. Οι στατικές γίνονται με τον αθλητή στατικό ή ξαπλωμένο να τεντώνει την κάθε μυϊκή ομάδα για περίπου δέκα με είκοσι δευτερόλεπτα. Ενώ τις δυναμικές τις βλέπουμε συνήθως στο γήπεδο κατά την διάρκεια της προθέρμανσης των ομάδων. Η διάταση επιτυγχάνεται μέσω της κίνησης και ο κίνδυνος τραυματισμού μετά απ’ αυτές είναι μικρότερος σε σχέση με τις στατικές.
Ένας σωστός τρόπος είναι οι ασκήσεις αυτές να γίνονται ήρεμα, ελεγχόμενα και χωρίς βιασύνη και αφού έχει προηγηθεί προθέρμανση. Αναπνέετε ελεύθερα και δεν κρατάτε την αναπνοή σας. Διακόπτεται όταν νιώσετε πόνο και τις σταματάτε όταν νιώσετε έναν «γλυκό» πόνο ή ένα ελαφρύ τράβηγμα.
Η συστηματική άσκηση με μυϊκές διατάσεις έχει θετική επίδραση στο σώμα του αθλούμενου καθώς βοηθούν στην πρόληψη των τραυματισμών, αφού αυξάνουν την ευκαμψία των αρθρώσεων και την ελαστικότητα των μυών.
Next Post

Ζεστή σοκολάτα με κρέμα φουντουκιού

Τα φουντούκια ταιριάζουν υπέροχα με τη σοκολάτα. Αυτή η ζεστή σοκολάτα με κρέμα φουντουκιού, με λικέρ και από πάνω αφράτη σαντιγί, είναι μια γευστική πανδαισία. Αυτή η συνταγή είναι μια κούπα καθαρής απόλαυσης, ιδανική για ένα ζεστό ρόφημα που θα μας φτιάξει την διάθεση. Συστατικά 50 ml διπλή κρέμα 1 κουταλάκι […]