Η ιστορία του Netflix

admin

Το Netflix είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1998 ως διαδικτυακή εταιρεία ενοικίασης DVD και στην πορεία των ετών εξελίχθηκε σε μια από τις πιο γνωστές υπηρεσίες Video Streaming στο κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 από τον Μαρκ Ράντολφ και τον Ριντ Χέιστινγκς στη Σκοτς Βάλεϊ της Καλιφόρνια. Ο Χέιστινγκς ήταν καθηγητής μαθηματικών και ο Ράντολφ ήταν συνιδρυτής της MicroWarehouse, μιας εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η ιδέα ήταν του Μαρκ Ράντολφ για την δημιουργία μιας διαδικτυακής υπηρεσίας ενοικίασης DVD και προέκυψε όταν αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 40 δολάρια γιατί ξέχασε να επιστρέψει την ταινία «Apollo 13», που είχε νοικιάσει από ένα βίντεο κλαμπ. Η υπηρεσία ενοικιάσεων έφτασε στο απόγειο της το 2005 όταν έφτασε να διαθέτει περισσότερες από 35.000 διαφορετικές ταινίες και απέστειλε καθημερινά 1 εκατομμύριο DVD στους συνδρομητές της.

Δύο χρόνια αργότερα όταν άρχισαν να μειώνονται οι πωλήσεις DVD, το Netflix αποφάσισε να αλλάξει προσανατολισμό και ξεκίνησε να παρέχει βίντεο κατ’ απαίτηση μέσω του Διαδικτύου. Ωστόσο, η μεγάλη αλλαγή επήλθε το 2013 όταν το Netflix εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής περιεχομένου δικών του σειρών και ταινιών. Με πρώτη σειρά το House of Cards που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Έκτοτε το Netflix επέκτεινε σημαντικά την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών προσφέροντας περιεχόμενο σε εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Κατατάσσοντας την στις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου.

Next Post

Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι νησιωτική χώρα που συναποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας. Χαρακτηριστικό τους είναι οι απίθανες παραλίες με την λευκή άμμο που είναι προστατευμένες από κοραλιογεννείς υφάλους δημιουργώντας μια τεράστια φυσική πισίνα. Περισσότερα από χίλια νησιά, ξεπρόβαλαν από τα νερά του Ωκεανού και απλώνονται σε μία […]