Ρόδος: Το νησί των Ιπποτών

admin

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Το όνομα της προέρχεται από το ρόδο, το τριαντάφυλλο. Επίσης, ονομάζεται και νησί των Ιπποτών, λόγω της μοναδικής Καστροπολιτείας που βρίσκετε στην πόλη της Ρόδου και την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Μία βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, οδηγεί στο βορειότερο άκρο της Ρόδου στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου. Πρόκειται για ενυδρείο σε μορφή υποθαλάσσιας σπηλιάς με διαδρόμους διακοσμημένους με φυσικά κογχύλια όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τον θαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου.

Η κοιλάδα των πεταλούδων βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεολόγος σε απόσταση 23 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου. Μια καταπράσινη κοιλάδα με ρυάκια και τρεχούμενα νερά η οποία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει από πεταλούδες που χαρίζουν ένα μαγευτικό θέαμα.

Όλες σχεδόν οι παραλίες της Ρόδου έχουν βραβευτεί με Γαλάζιες σημαίες. Το Φαληράκι είναι μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού με beach bars, εστιατόρια και θαλάσσια σπορ. Οι Βάγιες με τη χρυσή άμμο, η παραλία Αφάντου που είναι μεγάλη σε έκταση, η Ιαλυσός, ο Άγιος Παύλος με τα πεντακάθαρα νερά και το ιδιαίτερο Πρασονήσι που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου. Το νησάκι συνδέεται με τη στεριά με μια λουρίδα άμμου που σχηματίζει δυο εξωτικές αμμουδερές παραλίες που ανάλογα την εποχή και τον καιρό είναι στενότερες η πλατύτερες.

Next Post

Ένα superyacht που τολμά να ονειρεύεται

Είναι ίσως ότι πιο εντυπωσιακό έχει σχεδιαστεί στο τομέα των υπερπολυτελών θαλαμηγών. Οραματιστής του φιλόδοξου εγχειρήματος είναι ο Γάλλος σχεδιαστής George Lucian, που έχει την έδρα του στο Μονακό. Η θαλαμηγός έχει μήκος 140 μέτρα και το κατάστρωμα του, διαθέτει αρκετό χώρο για την προσγείωση ενός αερόπλοιου για σύντομες εκδρομές […]