Λονδίνο, τι πρέπει να γνωρίζουμε

admin

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και η πόλη που επηρεάζει όσο λίγες τα παγκόσμια δρώμενα στην οικονομία, τη μουσική και τις νέες τάσεις της μόδας. Τα όμορφα αξιοθέατα και η έντονη νυχτερινή ζωή κερδίζουν τις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Ιδανικός τόπος για να ξεκινήσει η περιήγηση στην πόλη είναι η περιοχή του Ουέστμινστερ που αποτελεί το κέντρο της πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας της Αγγλίας. Επιβλητικά κτίρια όπως το Αβαείο του Ουέστμινστερ, το κοινοβούλιο και το πασίγνωστο Μπιγκ Μπεν, προβάλουν το μεγαλείο της πάλαι ποτέ Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Κοντά και η πλατεία Τραφάλγκαρ που χτίστηκε προς τιμήν του Ναυάρχου Νέλσων που κέρδισε τη ομώνυμη μάχη. Την κοσμούν τέσσερα χάλκινα λιοντάρια και το άγαλμα του Ναυάρχου.

Αφού μιλήσαμε για μεγαλείο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ, που είναι και ο τόπος διαμονής της Βασιλικής Οικογένειας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αλλαγή φρουράς στο παλάτι, που πραγματοποιείται υπό τους ήχους στρατιωτικής μπάντας σε μια ιδιαίτερα πομπώδη και επιβλητική τελετή.

Ένα ακόμα εμβληματικό σημείο είναι και ο Πύργος του Λονδίνου, Σε αυτόν φυλάσσονται τα Διαμάντια του Στέμματος, τα οποία εκτίθενται σε οχυρωμένα ορατά θησαυροφυλάκια. Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και ένα από τα πιο διάσημα οχυρά του κόσμου. Το Λονδίνο είναι ακόμα, ο ιδανικός τόπος για τους λάτρεις των μουσείων καθώς διαθέτει μουσεία παγκόσμιας κλάσης, όπως το Βρετανικό Μουσείο, με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Το Μουσείο της Βασίλισσας Βικτωρίας, το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στο Σίτυ, το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί θα δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Το Λονδίνο, θεωρείτε παράδεισος για όσους συνδυάζουν τις διακοπές τους με αγορές, καθώς σε αυτό θα βρουν τα πιο διάσημα και μεγαλοπρεπή πολυκαταστήματα αγορών όλου του κόσμου.

Στο τομέα της διασκεδάσεις οι επιλογές που έχουμε είναι πολλές. Θέατρα, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και κοκτέιλ μπαρ αποτελούν την νυχτερινή σκηνή της πόλης. Το δίκτυο των συγκοινωνιών είναι από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης. Περιλαμβάνει τρένα, το μετρό, τα χαρακτηριστικά κόκκινα διώροφα λεωφορεία και τα εμβληματικά λονδρέζικα ταξί.

Next Post

Δυναμικές Τροφές, μεγάλης θρεπτικής Αξίας

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την μυϊκή μας μάζα; Φυσικά και υπάρχουν και εκτός από ενέργεια μπορούν να ενδυναμώσουν την υγεία μας. Βοδινό κρέας. Το βοδινό κρέας εκτός από μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου έχει συστατικά που βοηθούν στη μεταφορά του οξυγόνου μειώνοντας παράλληλα το αίσθημα της κόπωσης. […]